Reeds meer dan 10 jaar steunen we het project voor de mentaal en fysisch gehandicapte kinderen in Walivita. We betalen de lesgevers en ondersteunen de werking  met materiaal.

Eén van onze medewerkers is reeds tientallen jaren bezig met de opvang en opleiding van minder valide kinderen in Walivita. 

De kinderen (kinderen met down syndroom, dove kinderen, fysiek mindervaliden) worden er 3 keer per week ontvangen en krijgen een opleiding naar hun eigen niveau: sommigen worden opgeleid om in een grootkeuken te gaan werken, of in een koekjesfabriek..... Anderen krijgen les in creatieve technieken: naaien, schilderen, knutselen.... De bedoeling is, indien mogelijk de kinderen in te schakelen in de gewone samenleving. Anderen worden in dit centrum opgevangen en vormen een groep waar ze sociale vaardigheden leren, samen leven en bezig zijn enz. 

Zeker zo belangrijk is dat ook de ouders (vooral de moeders) betrokken worden bij het project. De kinderen komen meestal uit sociaal zwakke gezinnen. De begeleiders brengen deze ouders éénmaal per maand samen voor een vormende activiteit (koken, bakken, creatieve vaardigheden, groepswerk betreffende gezin en samenleving). Deze mensen die normaal aan hun lot over gelaten worden, vinden hier een gevoel van samenhorigheid en deze weten dat ze met hun problemen bij de begeleiders terecht kunnen: administratie en allerlei andere problemen. Jaarlijks doet de groep een uitstap (naar de zoo of naar een befaamde tempel..). In gewonen omstandigheden krijgen deze mensen en kinderen nooit de kans om op uitstap te gaan!

Tweejaarlijks bezoeken we dit project, en het valt ons op dat er een zeer goede verstandhouding heerst tussen deze mensen onderling en de begeleiders.