Voor 50€/jaar geeft u een kind een toekomst!

Steun hen, doe een gift!

Naar Home pagina

Wat volgt zijn 13 e-mails van Eric, geschreven en verstuurd tijdens de reis die hij in februari 2023 samen met Annemie en Stefaan maakte.

De e-mails, geadresseerd aan het thuisfront in België, werden meestal ’s avonds op een klein laptopje vlug neergepend. De e-mails zijn niet gewijzigd en vormen een authentiek relaas van de reis, sfeer, ervaring en bovenal de toestand van Sri Lanka op dat ogenblik.

Bij elke e-mail werden de foto's die Eric met zijn smartphone nam die dag, toegevoegd.

Ter info: 1 Sri Lankaanse Roepie (LKR) is tijdens deze reis ongeveer 0,0028 Euro of 1 Euro is ongeveer 357 Roepies.

1

E-mail 1

Beste allemaal,

Goed aangekomen in Negombo, na een wat bewogen reis!

In Brussel was er staking en werd de grote valies niet verstuurd, wordt later deze week verwacht.

Op de vlucht van Brussel naar London kreeg iemand een hartaanval, werd bewerkt met een defibrillator, we kregen een voorkeursbehandeling om te landen, maar dan duurde het nog ruimschoots een kwartier alvorens de ambulance arriveerde. En zolang duurde het voor iedereen om te mogen uitstappen.

Met vertraging vertrokken in London en met vertraging aangekomen in Colombo, maar het was een zeer aangename vlucht en 31 graden bij aankomst hier.
Wat stappen en geld wisselen in Negombo, wat ondergoed gekocht, even op bezoek geweest bij Christopher (met een taartje, hier gekocht, chocolade zit in de valies).

Christopher is fel verouderd maar zijn gezicht was blij ons te zien. Zijn vrouw is niks veranderd. Praabeepa was er niet, er zijn werken aan de gang in haar huis en ze wonen momenteel ergens anders.

Morgen gaan we op eerste bezoeken met Shiran en Sudharma.

Groetjes allemaal.